Om Tebutikk.no

Om oss og vår te

Tebutikk.no eies av Ragnarock AS (reg.nr: 916186274). Vi importerer Royal T-Stick og Chai Tea fra Nederland. Selve teen importeres igjen fra ulike teplantasjer i India og Sør-Afrika.


T-sticks

T-sticks er et unikt konsept med te og rørepinne i ett, noe som gjør det hygienisk å bruke uten søl og teskje. Perfekt å ha med på tur!

Vi tilbyr 13 ulike smaker hvor rørepinnene er pakket og forseglet hver for seg. Hver rørepinne består av 1,9 gram utsøkt te.


Våre ulike smaker av t-sticks:

High Tea

High Tea er en sort te av høy kvalitet og er laget av blader fra Camellia Sinensis. Ved en prosess med høyere grad av oksidering enn varianter av hvit, grønn og oolong-te har, er som regel aromaen til High Tea sterkere. Den inneholder mer koffein enn de mer lettere oksiderte te-variantene har.

Earl Grey

Earl Grey er navnet på en blanding av sort te, smaksatt med bergamott olje og ekstrakter fra sitrusskall som bergamott planten. Earl Grey te er oppkalt etter Earl Charles Grey (1764 – 1845), en britisk politiker og statsminister. Historien forteller at teen ble gitt til han som en gave da han var på en reise i Asia. Under oppholdet reddet en av hans arbeidere en gutt fra å drukne, og faren til gutten gav Charles Grey oppskriften på Earl Grey teen i takknemlighet.

High Quality

Den prosesserte sorte og grønne High Quality teen kommer fra Assam regionen i India. Den liknende kvalitetsteen Rooibos kommer fra Sør Afrika. Den sorte Assam teen med en naturlig fruktsmak inneholder biter av ekte frukt

Moroccan Mint Green Tea (Assam)

Moroccan mint har en lys og levende smak av friske plukkede mynteblader. En frisk og behagelig te som kan nytes gjennom dagen eller etter middagen. Teen er laget av ren, 100% naturlig godkjent marokkansk «Nana» mint; Royal T-Stick bruker kvalitets-te, kun med ekte frukt – ingen ting annet.

Rooibos (Aspalathus linearis)

Rooibos – eller rød busk – er en plante som tilhører grønnsaksfamilien (Leguminosae). Planten vokser vilt i områdene av Cederberg i Sør-Afrika. Siden 1930 har også planten blitt kultivert for te-produksjon. Bladene blir plukket, presset og lagt i solen for å tørke. Rooibos-bladene får sin rød-brune farge i siste fase. Rooibos inneholder ikke koffein og omtrent ikke tannin, noe som ofte gir te dens litt bitter undertone. Rooibos inneholder en rekke antioksidanter som C-vitamin, kalsium og jern. Teen gir en mild avslappende følelse. Rooibos passer derfor godt til å drikkes før man skal sove.

Green Tea (Assam)

Grønn te har blitt drukket i Kina i 5.000 år. Grønn te er laget av den sammen planten som sort te, men prosessen er litt annerledes. Blader fra grønn te blir lett dampet før de blir tørket. Dette gjør at enzymene blir inaktive for fermentering slik at fermentering ikke skjer. Gjennom den vanlige fermenteringen, blir de sunne polyphenolene oksidert, og produserer da koffein og smakssubstans som er typisk for sort te. I grønn te har disse polyphenolene, som består av EGCG (catechins), veldig kraftige naturlige antioksidanter som beskytter kroppens celler fra frie radikaler. Grønn te har også en beroligende effekt ift stress, og øker konsentrasjonsevnen.

Frukt-teer: «smakstilsatt sort te»

Black Assam te består av helt naturlige smaker, og blir benyttet i produksjonen av frukt-teer. Frukt-teene består av biter av ekte frukt.


Apple Cinnamon Tea

Nydelig eple- og kanel te med kun naturlige ingredienser og ekte biter av frukt.


Pure Chamomile Flowers

Kamille te med naturlige ingredienser. Teen er koffein-fri.


Verveine Tea

Te med jernurt. Kun naturlige ingredienser. Teen er koffein-fri.

Chai Tea latte

Våre Chai tea latte miks består av utsøkte krydderblandinger fra India og Afrika. Enkel å blande i enten kokende vann eller varm melk. Passer også perfekt til å lage Chai iste.
Copyright © 2017 Ragnarock AS. Org nr. 916 186 274